Oriol-Segon-Torra-Quim-Moya-Presents-Fira-Tàrrega-2015-01

Presents neix sota l'encàrreg FiraTàrrega de donar protagonisme als habitants de la ciutat mitjançant les arts visuals durant la setmana de teatre al carrer. El projecte és realitzat en coautoria amb Quim Moya

Presents és un projecte bonic i senzill que neix després d'un període personal de crisis fotogràfica profunda de em va dur a questionar el sentit de l'autoria i de la necessitat d'explicar històries des de relats en positiu després d'un període de deu anys de documentació de realitats invisibilitzades i sovint doloroses.

De fet, Presents neix gràcies a la col·laboració i la visió de Quim Moya (residència d'artistes de Cal Gras i amb qui tinc la sort de continuar col·laborant avui dia). Neix d'aquesta sinergia i de la proposta de FiraTàrrega de potenciar les arts visuals donant protagonisme als habitants de la ciutat.

Per fer-ho convoquem a els ciutadants i ciutadanes de Tàrrega a autoretratar-se a la Biblioteca del poble on instal·lem un estudi fotogràfic provisional. Difonem la convocatòria a través de la ràdio de la ciutat.

Una vegada a l'estudi convidem a les protagonistes a tancar els ulls i imaginar què és allò que els fa feliços. Una vegada apareix una imatge a la ment obren els ulls i a través d'un mecanisme autodisparador realitzen la captura fotogràfica que serà exposada a gran format a les parets de la ciutat.

Les imatges són compartides a la població mitjançant la tècnica d'empasquinat (encolat a la paret) amb intervencions pictòriques de Quim Moya.

Després d'un procés d'autorretrat els protagonistes són exposats en 150 m2 d'imatges a les parets de la ciutat.

Oriol-Segon-Torra-Quim-Moya-Presents-Fira-Tàrrega-2015-03
Oriol-Segon-Torra-Quim-Moya-Presents-Fira-Tàrrega-2015-05
Oriol-Segon-Torra-Quim-Moya-Presents-Fira-Tàrrega-2015-08
Oriol-Segon-Torra-Quim-Moya-Presents-Fira-Tàrrega-2015-02
Oriol-Segon-Torra-Quim-Moya-Presents-Fira-Tàrrega-2015-07
Oriol-Segon-Torra-Quim-Moya-Presents-Fira-Tàrrega-2015-06

A càrreg de  Quim Moya i Oriol Segon

Agraïments  Remsa Manresa

Per encàrreg de  FiraTàrrega 2015

Mostra pública Setembre 2015

Sessió fotogràfica agost de 2015 a la biblioteca comarcal