El taller de fotoperiodisme, adreçat a alumnes de centres educatius, és una oportunitat de conèixer i aprofundir en realitats diferents a les nostres amb una camera a les mans.

Fent aquest curs

Estimulo la curiositat

Expresso el propi punt de vista

Reconec la meva empatia. 

Visibilitzo realitats  inòmodes i aprenc a ser crític

Aprenc alfabetització visual

Expresso el propi punt de vista

Articulo una història o relat

M'informo i aprenc a informar a altres persones

Aprenc a mirar el món amb uns ulls nous

Adquireixo consciència social

Entro en contacte amb realitats diferents a la meva

Oriol-Segon-Recursos-02
Oriol-Segon-Recursos-03

Aquesta sèrie de tallers, adreçada a alumnes de cicle superior de primària i secundària, consta de tres parts.

Primera Part. En la primera part s'aportaran els coneixements necessaris i els referents per a començar a fotografiar. Aprendrem què són les bones fotografies i aportarem consells per a durles a terme. Aprentrem a composar, a fer ús de la llum per a explicar-les nostres històries. Aprendrem a llegir imatges a partir de referents tant clàssics com contemporanis.

Segona part. Els alumnes treballaran en grup per tal de dur a terme un projecte de fotoperiodisme. Partirem de l'el·lecció del tema, aprendrem com apropar-nos-hi i realitzarem diverses sessions pràctiques per a fotografiar-lo i acompanyar la creació que serà exposada en la tercera fase.

Tercera Part. Aprendrem a compartir els resultats dels nostres projectes fotoperiodístics i convertir-los en una exposició.

La formació, flexible en el temps, consta de sessions tant teòriques com vivencials, i està dissenyada com a una aventura pels alumnes

Oriol-Segon-Torra-Young-Patriots-2013-12

A càrreg de Oriol Segon Torra

Durada aproximada Entre 4 i 18 sessions