Oriol-Segon-Torra-Caritas-Dones-Migrades-07

Dones, migració, treball i dignitat és un procés d'expressió artística d'empoderament de dones migrades amb Càritas Manresa

Un procés de recursos artístics i de benestar al servei de l'escolta i l'empoderament amb la Rokhaya, la Souad, la Nawal, la Fatoua i la Ouafa.

Cinc trobades amb cinc dones migrades en què una sèrie recursos artístics i terapèutics es posen al servei d'escoltar les veus de les protagonistes, que es preparen per trobar feina en l'àmbit de les cures .

En l'última sessió les participants realitzen una intervenció fotogràfica participativa amb fotografies realitzades per elles mateixes sota amb la frase soc d'aquí.

El projecte, vivencial i de sensibilització, està organitzat per Càritas Manresa en el marc de la campanya treball digne. Al taller les dones participants poden expressar, compartir reptes, dificultats, fortaleses i somnis vitals.

L'accés al mercat de treball de moltes de les persones que Càritas acompanya es troba obstaculitzat per moltes traves que acaben convertint-se en una cursa d'obstacles per accedir a un lloc de treball que sovint és precari i fins i tot es vulneren els drets socials bàsics.

La presa de consciència, el reconeixement, l'empoderament va tenint lloc a la vida de les dones perquè elles mateixes diguin i esreivindiquin tal com són, d'on són i què volen ser.

Oriol-Segon-Torra-Caritas-Dones-Migrades-13
Oriol-Segon-Torra-Caritas-Dones-Migrades-12

A càrreg d' Oriol Segon Torra

Per encàrreg de Càritas Manresa

Agraïments Rockhaya, Monica Vergés, Clara Abancó, Sandra

Realització maig i juny de 2021

Intervencions fotogràfiqeus juny de 2021