Oriol-Segon-Torra-Young-Patriots-2013-12

Young Patriots

Adolescència, armes i pàtria a l'est d'Europa

Realitzat el 2013, Young Patriots posa l'accent en el patriotisme i l'autoritarisme de la societat Hongaresa que es fa evident els nostres dies. Parla de la transició sobtada entre la infància i l'edat adulta a través de la doctrina i l'estil de vida militar. Els protagonistes, d'entre 10 i 15 anys viuran condicions extremadament dures per tal d'imaginar ser els soldats de la nova Hongria. 

Oriol-Segon-Torra-Edatisme-16

Som grans

Cares contra l'edatisme

Exposició fotogràfica posterior a un procés col·lectiu per posar consciència sobre el fenomen de l'edatisme, la discriminació per edat, amb gent gran. Encàrreg de la regidoria de gent gran de l'Ajuntament de Manresa.

Oriol-Segon-Torra-Kavkaz-Georgia-2015-11

Georgia 

Memòries d'un passat que no he viscut

Giordano Bruno deia que les imatges són enigmes resolts amb el cor.  Durant la meva estada al país caucàsic, busco reconèixer fragments de l’inconscient que em duguin a memòries pròpies. M'envaeix la nostàlgia tractant de recordar un passat que mai he viscut. 

Oriol-Segon-Torra-Teen-Mums-Honduras-2014-06

Teen Mums

Maternitat adolescent i desestructuració familiar a Hondures

Hondures és un dels països amb l’índex més elevat de violències i homicidis del món. Teen mums s'apropa a una de les causes d’aquesta violència, la desestructuració familiar i la maternitat adolescent. 

Oriol-Segon-Torra-Palermo-19

Paliemmu

Dolor i bellesa a parts iguals a Palermo

Com diu un refrany sicilià Ogni mali nun veni pri nòciri. 'No tots els dolors venen a fer-te mal'. Recorrent Palermo sento l'impuls de fer aquestes fotografies. Hi reconec dolor i bellesa a parts iguals. No sabia gairebé res d'aquesta ciutat quan hi vaig arribar. Tampoc en sé gairebé res ara. 

Oriol-Segon-Torra-Hondures-2011-23

Crims d'odi

Violències cap a la diferència a Hondures

Tegucigalpa 2011. En els últims deu anys més de 300 persones transsexuals han estat assassinats a Hondures. Aquest projecte s'acosta a la precarietat i a la determinació de persones trans que s'han d'exposatra circumstàncies difícils com la prostitució per tal de sobreviure i ser reconegudes.

Oriol-Segon-Torra-Tarragona-2016-22

L'evidència suggerida

Autoria i surrealisme a les festes de Santa Tecla

He anat a l'espai on batega el cor la festa i n'he tornat amb imatges. Si m'hi acompanyes et donaré sols un consell: que tractis de desaprendre, que t'aproximis a la mirada del nen abans del saber, a l'evidència prèvia a les paraules. Sí, hi ha joc. Sí, hi ha alegria. Sí, hi ha plor.

Oriol-Segon-Torra-Cyborg-Barcelona-04

Implants Cyborg 

Futurs transhumans i musica electrònica al Loom Festival

Documentació de tres operacions quirúrgiques als Cyborgs Moon Ribas, Neil Harbisson i Manel Muñoz, per tal d'implantar sensors electromagnètics que augmentin les seves sensibilitats, en el marc del Loom Festival, 2019.

 

Oriol-Segon-Torra-Patum-2013-15

L'infern plaent 

Foc als ulls dels plens de la Patum de Berga

L'infern plaent recull una sèrie de fotografies d'estudi que documenten el ritual de foc de la Patum de Berga a través de retrats realitzats instants després del salt de plens.

Oriol-Segon-Torra-Contra-les-cordes-kick-boxing-03

Contra les cordes

No vull morir sense tenir cicatrius

Em pregunto que duu la gent a pujar un ring i lluitar contra una altra persona. Amb aquesta pregunta en ment documento una nit de combats. En aquestes imatges hi ha una combinació de la recerca de la bellesa i la plasticitat en quelcom contradictori, amb la voluntat d'entrar en els paisatges interns d'aquests lluitadors. 

Oriol-Segon-Torra-Tbilisi-Bus-2015-24

Tbilisi Bus

Pluja, hivern i una parada de bus a la capital de Geòrgia

Aquestes imatges evoquen la profunda sensació de tristesa a l'entrar en contacte amb la capital georgiana després d'un llarg hivern. 

Oriol-Segon-Torra-Colombia-2010-21

Fals Positiu

Per què ens assassinen si sóm l'esperança d'Amèrica Llatina?

Aquest projecte documenta la realitat de les víctimes dels crims d'estat a Colòmbia. El terme militar fals positiu s’atribueix a aquelles persones civils que han estat assassinades per les forces militars governamentals simulant ser membres de la insurgència.

Oriol-Segon-Torra-Feréstecs-2015-100

Ferèstecs

Ruralitat, silvestres i càmera de plaques a la Catalunya Central

Feréstecs fotografia a persones que viuen als marges de la societat de consum habitant espais rurals ja sigui perquè és el lloc que han viscut tota la vida o per buscar una relació més estreta amb la naturalesa i els ritmes orgànics. El projecte és realitzat en càmera de gran format.

Culturament-13

La vida en l'oblit

Vides als núvols, vellesa i allò que continua quan la memòria se'n va

La vida en l'oblit és una aproximació artística a la vellesa i a la pèrdua de la memòria des de diferents perspectives i llenguatges. Els protagonistes són les persones grans, les seves famílies i les persones que en tenen cura.

Oriol-Segon-Torra-Darien-05

El somni wownaan

Comunitats originàries, biodiversitat i esperança al Darién Colombià

El Darien és l'àrea que uneix Colòmbia amb Panamà, és una de les zones més bio diverses del planeta. Té una alta complexitat geogràfica i social i, històricament, les comunitats indígenes i afro descendents han conviscut amb actors armats com l'exèrcit, les guerrilles, paramilitars i narcotraficants.

Amb tot, aquestes imatges parlen del contacte amb la vitalitat dels seus habitants pròpia del contacte estret amb l'exuberància natural.

Oriol-Segon-America-Llatina-2006-01

Sud Rural

Elogi a les comunitats rurals d'Amèrica del Sud 

L'any 2006 sota la influència il·lusa del fotògraf Sebastiao Salgado i les paraules d'Eduardo Galeano vaig decidir agafar la motxilla, equipar-me d'unes botes i entrar en el que aleshores anomenàvem la universitat de la vida, és a dir, emprendre un viatge d'un any per a conèixer realitats diferents de la pròpia.

Oriol-Segon-America-Llatina-2006-40

Sobre la riquesa

Mineria artesana i subsistència a Amèrica del Sud

'Estamos montados sobre la riqueza pero somos pobres'. Aquestes imatges, realitzades entre l'any 2006 i 2007 amb càmera analògica, documenten la duresa i la potència de la mineria artesanal d'Amèrica del Sud 

© Oriol Segon Torra