Formació

Acompanyo persones en a expressar-se i a mirar el món amb uns ulls nous a través de processos artístics, fotogràfics i de benestar.


Oriol-Segon-Recursos-03

En Centres Educatius

Tallers

Ofereixo tallers que apropen les arts visuals als centres educatius. Aquests tallers són flexibles i adaptats a les necessitats de les escoles i instituts. Metodològicament els tallers estan dissenyats per a fomentar la pràctica i la participació. 

Background of retro film overly, image with scratch, dust and light leaks

L'art de mirar

L'art de mirar a través de dinàmiques vivencials, ens obrirem a l'experiència d'observar allò que ens envolta amb uns ulls nous per apreciar la bellesa de viure. 

Durant el taller tancarem els ulls per a veure-hi més clar. Jugarem amb la llum i l'ombra. Veurem elements naturals com si ho fessim per a primera vegada i ens atrevirem a mirar-nos els uns als altres.

Capapsd

Fotoperiodisme per entendre el món

Pot la fotografia ajudar-nos a despertar la curiositat cap al món que ens envolta? Pot fomentar la sensibilitat social?

Seguint la hipòtesis de què el fotoperiodisme és una eina fantàstica per coneixer realitats diferents a les nostres i expressar el nostre punt de vista convidem a escoles i institus a participar d'aquesta aventura.

Oriol-Segon-Torra-Caixadevidre-Nomes-d-anada-2021-27

Cultura visual més enllà d'Instagram

L'èxit d'instagram ha sigut tant rotund que,  sense adonar-nos-en, ja forma part de les nostres vides. Pero, què hi ha darrere d'aquesta xarxa? Quines conductes premia? Quins són els seus riscos?

Aquest taller adreçat a instituts ens convida a revisar amb ulls crítics la nostra relació amb aquesta xarxa. 

 

Proposta_ Taller experimental.

Durada_ 4 hores. 2 sessions.

En un espai polivalent.

Proposta_Taller teòric i experiencial.

Durada_ entre 4 i 8 sessions de dues hores

Dins i fora del centre educatiu.

Proposta_Xerrada dinàmica i participativa.

Una sessió de dues hores.

A l'aula.

Captura-de-pantalla-2022-02-24-a-les-2.16.18

Introducció a l'Stop Motion

Quins són els primers passos d'una animació multimedia?

En aquest taller pràctic farem els primers passos en la tècnica de l'Stop Motion generant les nostres primeres animacions a l'aula mitjançant materials senzills a l'abast de tothom. 

Oriol-Segon-Torra-Formacio-Avedons-16

Retrat documental

Si una tècnica fotogràfica ens permet entrar en l'univers personal aquesta és el retrat. 

En aquest taller aportarem les claus per a fer bons retrats i proposarem als alumnes a sortir els carrers, muntar estudis fotogràfics improvitzats i fotografiar a les persones que hi passin pel davant.

Oriol-Segon-Torra-Intervencions-03

Intervencions fotogràfiques

Les intervencions fotogràfiques són és una tècnica urbana que ens permet expressar-nos compartint les nostres creacions en  espais cotidians.

 

 

Xerrades

La càmera m'ha permès entrar en contacte amb realitats complexes i expressar el propi punt de vista. Comparteixo aqui l'aprenentatge d'aquestes experiències acompanyades de projeccions fotogràfiques per generar debats i despertar la curiositat i la reflexió dels alumnes.

Oriol-Segon-Torra-Young-Patriots-2013-07

Militarisme o cultura de pau?

Una part significant dels nostres joves juguen a jocs bèl·lics. Però que hi ha darrere del conflicte? Com és el dia a dia en un campament miliar? Què hi ha darrere del militarisme i l'autoritat?

A través de les imatges del reportatge documental Young Patriots entrarem en un campament miliar per a nens i adolescents a Hongria per a questionar l'univers miliar i promoure la cultura de pau.

 

Oriol-Segon-America-Llatina-2006-01

Càmera i món

Càmera i món és una projecció de fotografies de diferents viatges mogudes per la passió i les ganes de conèixer realitats diferents amb una càmera a les mans. 

Aquesta xerrada és una crida a anar més enllà de les nostres certeses i emprendre un viatge cap a allò desconegut per ampliar el nostre horitzó vital.

 

Teen-40

Gènere i adolescència

L'any 2014 vaig viatjar a Hondures per a documentar les altes xifres d'embaràs adolescent que estava vivint el país. 

A través del reportatge Mares Adolescents ens aproximarem a la realitat de diverses mares joves per a prendre consciència de l'impacte de l'embaràs en la joventut i reflexionar sobre les seves causes.


 

Workshops

Oriol-Segon-Torra-Caixadevidre-Nomes-d-anada-2021-37

Crear des del buit

Com deia Erich Fromm l'art requereix del valor de desprendre's de les certeses.

Crear des del buit és un laboratori de creació adreçat a programadors atrevits que vulguin oferir un espai d'expressió i autoconeixement grupal a través de les arts. Metodològicament uneix la pràctica artística amb el procés grupal de la teràpia gestalt. 

 

Captura-de-pantalla-2022-02-24-a-les-2.16.18

Dinàmiques de creació fotogràfica

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

 

Fotografia Documental

Classes

 

Oriol-Segon-Torra-Young-Patriots-2013-01

Curs de llenguatge fotogràfica El Observatorio

El taller proporcionarà a l'alumne els recursos necessaris per trobar el seu propi llenguatge i assolir un discurs visual coherent. El diàleg i l'acostament col·lectiu cap a l'anàlisi de la imatge i els significats seran una pràctica constant al llarg del curs.

L´elaboració d´un projecte personal permetrà posar en pràctica els coneixements teòrics adquirits, experimentar i explorar totes les fases del procés creatiu.

 

Oriol-Segon-Torra-Palermo-18

Curs iniciació a la fotografia a El Observatorio

Curs dirigit a aquelles persones que volen aprendre a utilitzar la càmera fotogràfica, aprofundint en els principis bàsics de presa i composició, il·luminació, postproducció digital i narració. A través del visionat i anàlisi crítica de l'obra d'autors i autores de referència s'ampliarà l'horitzó creatiu i visual de cada participant.

Tots els coneixements adquirits es posaran en pràctica en la realització de dos projectes fotogràfics.

'L'art requereix del valor de desprendre's de les certeses'

Erich Fromm

©2022

Instagram

Twitter