Oriol_Segon_Quim_Moya
Oriol_Segon_Quim_Torres

Lacaixadevidre som un col·lectiu artístic que proposa processos artístics per a regeneració simbòlica del contacte amb un mateix, amb la comunitat i amb la vida. 

Som un pont entre art i territori. La nostra proposta és senzilla i alhora potent.

Quan treballem amb grups combinem dinàmiques d'autoconeixement amb dinàmiques d'expressió. Tractem que tothom tingui un lloc al grup i se senti vist i reconegut. Obrim les portes a allò genuí, junts ens emocionem i per nosaltres els projectes té sentit si també podem divertir-nos. Les arts són el vehicle perfecte per relacionar-nos des d'un lloc nou.

Després de les aventures grupals ens agrada compartir els aprenentatges i creacions amb la resta de la comunitat.

També realitzem projectes artístics per encàrrec. Fem ús de les instal·lacions artístiques, i posem al servei de la comunitat tècniques com les intervenció murals i fotogràfiques de gran format i el videoart.

Ens agraden els somnis i reptes, especialment si estan alineats amb els nostres valors i són sostenibles. 

Comparteixo projecte amb els estimats Quim Moya, de la residència d'artistes de Cal Gras i Quim Torres

 

Projectes amb Lacaixadevidre

Oriol-Segon-Torra-Caixadevidre-Nomes-d-anada-2021-60-2

Només d'anada

Per encàrrec del Museu de la Vida Rural vem dissenyar aquest projecte de nou mesos sobre les migracions en un projecte de cohesió comunitària entre menors no acompanyats, joves de l'Institut i la comunitat de l'Espluga de Francolí. La proposta és la de realitzar un viatge simbòlic que ens durà a les diverses etapes pròpies d'una transformació personal inspirades en el viatge de l'heroi de Joseph Campbell.

Després de l'aventura a l'Espluga de Francolí el viatge segueix en format reduït en altres poblacions. 

La-caixa-de-vidre-Oriol-Segon-Quim-Moya-Torres-Escala-Light-Ladder-Llum-01

L'escala de llum

Per encàrrec d'Òmnium Bages Moianès ens imaginem una escala de llum de 20 metres sospesa en l'aire per simbolitzar la necessitat d'agafar perspectiva davant els reptes ecològics i socials. La peça la creem amb l'ajuda de la Sara Reig Pensí i de voluntaris d'Òmnium en el marc de l'encesa de la nova llum a Manresa.

Duem a terme aquest somni acompanyant-lo d'una peça de videoart que anomenem Fars, convocant a una seixantena de persones que ens comparteixen qui o què els il·lumina en la foscor. 

'No jutgis a ningú sense haver caminat tres llunes amb les seves sabates'.