Oriol-Segon-Torra-Ramon-Vila-Capdevila-01

Documental

Els últims passos de Ramon Vila Capdevila

El documental repassa les circumstàncies de la mort de l'últim maqui català, Ramon Vila Capdevila, a Castellnou de Bages el 7 d'agost de 1963 a mans de la guàrdia civil. 

Conté el valuós testimoni de Joan Busquets, el Senzill, l'últim maqui en vida, que va compartir guerrilla amb Ramon i va ser entrevistat a Normandia. 

La peça que presento és el meu primer documental.

Oriol-Segon-Torra-Fràgils-04

Fràgils

Simbolisme, vulnerabilitat i literatura

Poesia visual sobre la fragilitat en el marc del certamen literari Tocats de Lletra 2022. La peça audiovisual, de creació lliure, evoca uns paisatges simbòlics preverbals que estableixen vincles entre la distopia i la consciència.

Oriol-Segon-Torra-Doomburup-Video-Poesia-Visual-09

Doomburup

Experimentació, caos, nexes i simfonies d'alta muntanya.

Doomburup és una poesia visual en forma simfonia d'alta muntanya. Creada en el festival Josart a Josa de Cadí tres dies d’agost de 2019. Durant la presentació de l'audiovisual en una cova els músics Manel Fortià (contrabaix) i Natsuko Sugao (trompeta) van improvitzar-ne la banda sonora.

La peça ha estat projectada en el Festival de Cinema Arriscat i Rarament vist de Manresa. 

Oriol-Segon-Torra-Joan-Bramon-lhomedelprincipi-02

L'home del principi

Apnees musicals

Sèrie de tres peces audiovisuals en pla seqüència per al músic Joan Bramon. Enregistrat a la rectoria de Santa Eugènia de relat.

Oriol-Segon-Torra-Amat-Piniella-14

Premi Amat Piniella

Autors de renom, foc, cingles i mandarines.

Peça audiovisual en forma de poesia visual per a l'entrega del premi literari Joaquim Amat Piniella amb la presència dels escriptors seleccionats Joan Francesc Mira, Sebastià Alzamora i Àlvar Valls.

Oriol-Segon-Torra-Quim-Moya-Esser-creatiu-01-1

Ésser creatiu

Creativitat i humanitat a parts iguals

Ésser creatiu és una sèrie de quatre vídeos sobre la creativitat i els processos artístics de la mà de l'artista Quim Moya on ens parla de com obtenir inspiració per contactar amb el nostre potencial innat, del procés creatiu i de com mirar el món amb uns ulls nous.

Oriol-Segon-Torra-Celeste-Alias-La-nit-15

Poesia visual La Nit

"La nit" és una poesia visual a partir d'una cançó del llibre/disc Tot sembla tan senzill, recull de poemes de Montserrat Abelló musicats per Celeste Alías, amb la veu de Sonia Moya. Enregistrat a Josa de Cadí un hivern de 2018.

Oriol-Segon-Torra-Cantaxics-08

Cantaxics

El somriure de la princesa és un musical creat per l'Associació Catalana de Escoles de Música. Aquesta peça audiovisual va ser realitzada juntament amb Albert Palomar.

Durant el 2021, la pandèmia va provocar que l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) busqués alternatives de presentació de la Cantata a les escoles. Així, la solució va ser gravar la cantata i cedir-la als centres per a la seva projecció. La Cantata va ser enregistrada a La Fàbrica Vella de Sallent durant la Setmana Santa de 2021

Oriol-Segon-Torra-Cae-17

El CAE

Video de divulgació del CAE, entitat dedicada a l’educació en el lleure i la dinamització sociocultural a Manresa.

© Oriol Segon Torra